Mit vállalsz azzal, ha lesz „Add a szíved.” lógós kártyád?

Vállalod azt, hogy ezt a kártyát mindig magadnál hordod. Hirtelen bekövetkező halálod esetén nemes szándékodról biztos támpontot, bátorítást adsz szeretetteidnek és annak az orvos-csoportnak, akinek döntenie kell a fájdalmas pillanatban. Ha már Téged nem is lehet megmenteni, várnak Rád valahol máshol.

Mit tehetsz még az „Add a szíved”-ért?

ü      Vállald fel az ügyet! Beszélj a szervátültetésről. Beszélgess erről otthon, a családban, vagy barátaiddal egy sör mellett. Azokkal, akik fontosak Neked.

ü      Menj el vért adni! Életet adsz annak a betegnek, akit az orvosok műtenek és reményt azoknak a közeli hozzátartozóknak, akiknek fontos, hogy a műtét jól sikerüljön.

ü      Ha találkozol valakivel, vagy hallasz valakiről, aki beültetett szervvel él, vagy vért kapott, gondolj arra, hogy Te is azok közé tartozol, akinek valaki majd talán az életét köszönheti. Azoknak a névteleneknek a táborába tartozol, akikre valahol mindig szeretettel fognak gondolni.

ü      Fontos, hogy őszintén higgy abban: megmentheted embertársaid életét.

Mit kell tenned, hogy legyen egy ilyen kártyád?

Ha már a Patikapénztár tagja vagy…

  1. Ha egyetértesz céljainkkal, töltsd ki a mellékelt nyilatkozatot és küld el hozzánk a válaszborítékban.

2.      Mostani kártyádat ingyenesen lecseréljük „Add a szíved.” lógós kártyára. Amíg nem kapod meg az új kártyádat, használd a régit. Azzal számolhatsz, hogy új kártyádat a nyilatkozat beérkezését követő egy hónapon belül fogod megkapni. A továbbiakban az újat ugyanúgy használhatod fizetésre, mint a régit.

Ha még nem vagy tagunk…

1.      Ha egyetértesz céljainkkal, töltsd ki a mellékelt nyilatkozatot és küld el hozzánk a válaszborítékban.

2.      Ezzel párhuzamosan fizess be egyszeri 600 Ft-ot a Patikapénztár külön erre a célra elkülönített bankszámlájára (CIB 10700024-02400406-52100008). A befizetésnél a megjegyzés rovatban feltétlenül tüntesd fel nevedet, és azt, hogy „donorkártya”. Azzal számolhatsz, hogy a névre szóló kártyádat a nyilatkozat és a pénz beérkezését követő egy hónapon belül fogod megkapni.

 

 

 

Add a szíved. Ne tiltakozz!

A Patikapénztár a Magyar Szervátültettek Országos Szövetségéért.

Tudod, megmentheted valaki életét.

Donor nyilatkozat letöltése.
A donor nyilatkozatot kitöltve vissza kell küldeni a Patikapénztár címére.

Hírlevélre feliratkozás.